?בת כמה אני נראת לך
את השאלה למעלה כולנו מכירות. מי מאתנו לא נתקלה בשאלה הזאת לפחות פעם בחיים? בין אם זה בתגובה לכך ששאלנו מישהי לגבי גילה או ששאלו אותנו. בדרך כלל, את התשובה לשאלה אנחנו מחשבות היטב. סוגיית הגיל מהווה נקודה רגישה בקרב כלל הנשים ללא יוצא מן הכלל, בין אם נודה בזה או שנתכחש. בכדי לצאת בשלום מהמצב הרגיש, על פי רוב נעריך בראש בת כמה מי שעומדת מולנו נראית לנו באמת, נפחית 5 עד 8 שנים ואת וזאת התשובה שגם נגיד. באותה מידה זאת גם התשובה שנרצה לשמוע במצב ההפוך. השאלה היא האם יש דרך לעצור את שעון הזקנה או לכל היותר להאט אותו כך שכאשר נשאל לגילנו, כלל לא נצטרך להיכנס למצב הצבירה של מגננה רגשית.
כיום כבר יש מחקרים מדעיים שמצאו קשר ישיר בין אורח חים לבין קצב ההזדקנות. החל ה מהרגלי התזונה, דרך שגרת היום שלנו, שעות המנוחה, חיי החברה ועוד. ככל שנקפיד על חיים בריאים יותר, הן ברמה הפיזיולוגית והן ברמה נפשית, כך נגדיל את הסיכוי שלנו להאט את שעון העצר הביולוגי שלא מפסיק לרוץ. באופן כללי ניתן לומר, כי הצירוף של כל אותם שינויים קטנים באורח החיים מצטרפים יחד לכדי שיוני אחד גדול.
אז מאיפה להתחיל?
השינוי כמובן לא מרחש בין לילה וגם לא מספר לילות. השינוי הינו תוצאה של תהליך. החלק הכי קשה כמובן זה להתחיל את אותו תהליך. אם ננסה לראות בתהליך המיוחל מסע, הרי שכל מסע, גם הארוך ביותר, מתחיל בצעד אחד קטן. אם נחלק את אותם תחומים שבהם צריך לעשות את שינויים קטנים, יקל אלינו לראות את מלוא התמונה וכמובן לבצע מעקב ובקרה. חשוב רק לזכור חזור והזכר כי המפתח זה לשמור על מינון ומדתיות. הקצנה של תחום אחד יכולה לא רק שלא להועיל אלא אף להזיק.
תזונה: בתחום התזונה נהוג תמיד להמליץ ולהטיף על דיאטות כאלו ואחרות. אבל האמת היא שאין בכך צורך של ממש. ניתן להמשיך ולצרוך את אותם הדברים. כל שנדרש זה להוסיף פריט קטן לכל ארוחה. אני למשל מוסיפה ירק טרי כלשהו בארוחת הבוקר ופרי עסיסי בארוחת הצהריים. אפשר גם להקטין את תכיפות אכילת הבשר. כלומר, אין הכרח לאכול בשר על בסיס יומי. אפשר לנסות בתור התחלה לקבוע יום בשבוע שיוגדר כצמחוני. בנוגע לדברי מתיקה וחטיפים למיניהם, אני שואפת לצרוך חטיפי בריאות בתור התחלה ובכך במקביל לאכול פחות שטויות וגם להוסיף למאזן את המזון הבריאותי במובהק. אם את מכורה לקפה, אפשר להשתדל שלפחות 2 הכוסות האחרונות יהיו של תה או קפה נטול. בשורה התחתונה, כל אחת יכולה לעשות את החשבון שלה איפה והיכן היא יכולה לחולל את אותו שינוי קטן.
התעמלות: פעילות גופנית היא חלק אינטגראלי משגרת חיים בריאה. הדבר משול למכונית, שאם לא מניעים ונוסעים איתה לכל הפחות פעם בשבוע היא מתחילה לצבור בלאי. לא חייבים לגמוע קילומטרים של ריצה או לבלות שעות בחדר הכושר. העיקר זה לפנות לפחות שעה בועית שתוקדש לפעילות גופנית. הליכה, רכיבה על אופניים, זריקה לסל במגרש השכונתי, כל דבר שיניע את הגוף ויתרגל את כל המערך הפיזיולוגי שלך.
חברה: בעידן של טלוויזיה רב ערוצית ואינטרנט- אנחנו נוטות להתמסר לריאליטי ולצ'אטים ולשכוח מהחיים האמתיים. הימנעי מהסתגרות והתבודדות. תשמרי ותתחזקי את הקשרים החברתיים שמחוץ למסכים ותיצרי קשרים חדשים. לחיי חברה בריאים יש חלק חשוב בתחושת החיוניות שאנחנו מרגישות ומשדרות.
שינה: הקפידי ככל האפשר על מנוחה נכונה. יש הבדל משמעותי בין שיינה של 6 לשינה של 7 שעות. הוספה של שעת שינה אחת תורמת המון לשמירת האיזון הגופני והנפשי גם יחד ולתחושת השלווה והרוגע.
היגיינה אישית: בין אם את יוצאת לעבודה, לסידורים או לבילוי, תקפידו על מראה אסתטי ומכובד. בין אם זה ביגוד הולם ומוקפד, דרך שיער מסודר ועד לבישום ומריחה של קרם הגנה מפני השמש בימי הקיץ או צעיף וכובע גרב בימי החורף. בהמשך למשל הרכב מסעיף ההתעמלות, גם כאן יש להתייחס לגוף כמכונה שדורשת שנקשיב לה ונשמור עליה. בניגוד לרכבים, הגוף שלנו לא ניתן להחלפה ובסופו של דבר הוא אמור ללוות אותנו ולשרת אותנו עד סוף ימינו. תכשירי קוסמטיקה כגון קרם לחות, פילינג ואפילו איפור, כולם תורמים הן לשימור הגוף והן לתחושת החיוניות בקרבנו. ככלות הכול החזות שלנו היא דו כיוונית. ככל שנשדר יותר חיות וחיוניות לסביבה, כך נזכה למשובים ונעצים את אותן תחושות עוד יותר.
אבל, כן, תמיד מתישהו מגיע האבל. אבל כל אמור לעיל עלול שלא להספיק. שכן, המזון שאותו אנחנו צורכות הולך ונהיה יותר תעשייתי ויותר עמוס בחומרי דישון, הדברה והורמונים. גם חלק ניכר מהמזון האורגני שמשווק לנו איננו תמיד אורגני במלא מאת האחוזים. מעבר לכך, לא לכולנו יש את היכולות לנהל אורח חיים בריא לחלוטין, כתוצאה ממרוץ החיים. פה בדיוק אני נכנסת לתמונה. חלק מסימני אותו מרוץ עכברים מטורף בא לידי ביטוי בהזדקנות מהירה של העור. קמטים זעירים, כתמי עור ומראה כללי, כל אלה פוגמים במראה ובתחושה שאותו מראה משדר לנו פנימה. לכן, מומלץ לפנות שעה אחת בחודש בכדי לפנק את הגוף, לתת לו את המקום לו הוא ראוי ולהשלים את אותם פערים שהולכים ונפערים עם השנים. שעה חודשית שכולה שמור, שיפור והזנתו בכל אותם רכיבים שחסרים לו כדי לשמור על הרעננות שלו ובעיקר שלכן. שעה אחת קטנה, שמתווספת לתמונה הגדולה.
אשמח לעמוד לרשותכן בכל סוגיה או שאלה
שלך ובשבילך,
שושי קורן,
מומחית בטיפולי אקנה ואנטי אייג'ינג.
טל: 052-3354558 (ניתן גם לשלוח הודעה בוואצאפ)
אימייל: beautykoren@gmail.com