אקנה בהריון
אקנה בהריון – 9 חודשים של מאבק לשמירה על הגוונים
בשעה טובה ומבורכת, את בהיריון. בין אם זה ילד ראשון ובין אם לאו, לפניך מספר חודשים של תקווה, ציפייה, דאגה ובעיקר חוויה. אלא שלצד המחשבות והרגשות שבאופן טבעי לוקחות אותך אל עבר מחוזות קסומים ומופלאים, הגוף עובר גם שינויים פיזיולוגיים מתבקשים. אחד החלקים שיותר מושפעים מן ההיריון הינו העור שהולך ונמתח ככל שההיריון הולך ומתקדם. בנוסף, הגוף עובר שינוי הורמונלי. השילוב של הפיזיולוגי וההורמונלי מניב לא אחת את הופעתם של פצעי האקנה. בניגוד לימי הנעורים, מצב של אקנה בהריון מחייב גישה יותר זהירה עקב הרגישות של הגוף בכלל והעובר בפרט לתכשירים הקוסמטיים השונים. אז מה עושים?
על פי רוב, אקנה בהריון מופיע במהלך השליש הראשון של תקופת ההיריון. בשלב הזה הגוף מגיב ביתר רגישות לשינויים של ההריון ואז גם מופיעים פצעי האקנה. לאחר השליש הראשון, הגוף מוצא את האיזון ההורמונלי ולכן אז כבר סובלים פחות מתופעת האקנה בהריון. האתגר הגדול הוא למצוא דרכים להתמודד עם אקנה בהריון בעיקר עקב המגבלה של שימוש בתכשירים מסוימים. הרגישות הרבה של העור ובעיקר של העובר מחייבים גישה זהירה ומקצועית. במילים אחרות, במקרה של הופעת אקנה בהריון מומלץ לפנות לגורמים מוסמכים בלבד – רופא או קוסמטיקאית מוסמכת.
חשוב להבין ולהתייחס אל העור בכלל ובתקופת ההיריון בפרט כאל איבר חי. כלומר, הוא נושם, מתכווץ ונמתח כל העת. על כן יש להעניק לו את מלוא תשומת הלב על בסיס יומי. באמצעות ניקוי יומיומי של העור את למעשה מפחיתה בכמעט 90 אחוז את הסיכוי שתסבלי מתופעת אקנה בעת ההריון. במידה ולמרות זאת מופיעים לך פצעי האקנה, סביר להניח כי הסיבה היא הורמונאלית. במקרה כזה חשוב להקדים רפואה למכה ולהכין רשימת תכשירים מותאמים אישית מראש. את האבחון של העור והתאמת התכשירים הנכונים ניתן כאמור לעשות אצל קוסמטיקאית מוסמכת.
לצד הטיפול היומיומי, מומלץ מאוד להקפיד גם על ביקור חודשי אצל הקוסמטיקאית. במקרים מסוימים, ניתן לטפל בהסרת פצעי אקנה בהריון באמצעות תכנית טיפול המבוסס על חומרים שמיועדים לכך. טיפול ומעקב מקצועי יבטיח ריפוי יעיל. היות והאקנה הינה דלקת, במקרים מסוימים, כשהעור של המטופלת רגיש יותר נותרות צלקות קטנות במקום שבו היו הפצעונים. ככל שתקדימי את הריפוי, כך תקטיני את הסיכוי שיוותרו צלקות. למותר לציין כי את הצלקות ניתן למזער אך לא ניתן להסירם לחלוטין.
להופעה של פצעי אקנה בהריון ישנם גם סיבות נוספות, כגון מתח נפשי ושינוי בהרגלי התזונה. העור כאמור הינו איבר חי ורגיש לכל שינוי. בכל מקרה, ככל שתדחי את הטיפול בפצעי אקנה בהריון, כך הטיפול יהיה מורכב וארוך יותר. דחייה יתר על המידה של הליך הריפוי יוביל להתפוצצות הפצעים והתפשטות המוגלה לעוד אזורים על גבי עור הפנים.
היות ויש קשר ישיר בין גוף לנפש, בהרבה מקרים אקנה בהריון מתחילה בצורה זעירה, אך היות ומדובר בתופעה חיצונית שבולטת לעיני כל, היא משפיעה על תחושת הביטחון העצמי ולמצב רוח ירוד שבתורם גורמים להחמרת התופעה. לצד ההתמודדות באמצעות טיפולים קוסמטיים, חשוב להקפיד גם על תזונה ופעילות גופנית ובכך להבטיח הפעלה של כל האמצעים האפשריים כנגד הופעת הפצעונים. בנוסף, תמיד כדאי לזכור כי בסיום ההריון, כשם שהגוף עת עת שב למצבו הטבעי, כך גם ההורמונים. אקנה בהריון כשמה כן היא, מופיעה למשך ההריון ונעלמת עם סיומו. טיפול נכון יבטיח כי לא תיוותרנה צלקות.
אשמח לעמוד לרשותכן בכל סוגיה או שאלה
שלך ובשבילך,
שושי קורן,
קוסמטיקאית מוסמכת בחולון.
טל: 052-3354558 (ניתן גם לשלוח הודעה בוואצאפ)
אימייל: beautykoren@gmail.com