איך לטפל בפצעי בגרות
איך לטפל בפצעי בגרות – טיפים ומידע לטיפול נכון
הטיפול באקנה מציב בפנינו הקוסמטיקאיות אתגר לא קטן של לדעת איך לטפל בפצע בגרות. שהרי מדובר בפעילות טבעית של העור שקצת יצאה מאיזון. ולמה הכוונה? בעור שלנו יש בלוטות שומן המפרישות באופן קבוע שומן אל פני שטח העור. מטרת השומן לבצע סיכה של העור ולהגן עליו מפני חיידקים וגורמים מזיקים. כל זקיק שערה גדל מתוך בלוטת שומן המפרישה שעווה מוקשית בשם סבום. בלוטת השומן וזקיק השערה מרכיבים את הנקבוביות בעורנו. בעור ללא בעיות, הסבום יעזוב בצורה חלקה את הנקבוביות וימס על העור. פעולה זו מסייעת לשמירה על העור חלק ומוגן.
אבל, במידה וישנה הפרעה, לדוגמא, הנקבובית נסתמת עם סבום או תאי עור מתים. אז השומן נצבר בנקבובית ולא מופרש החוצה. על העור מופיעים גירוי ודלקת, המעידים על הימצאותו של חיידק בשם P. Acnes, כן האקנה המוכר והידוע.
כיצד נוצר האקנה?
אקנה אם כן נוצר בשל ייצור יתר של שומן בבלוטת השמן בעור. הצטברות של עודף תאי עור מתים, על פני העור ובנקבוביות. דבר המקשה על החלב להתנקז, וגורם להצטברות שומן בתוך הזקיק. והתרבות חיידקים בנקבוביות. כאשר חיידק האקנה מתחיל לגדול בתוך האזור הפקוק של הנקבוביות הוא גורם לגירוי ודלקת. אלו גורמים לקיר של בלוטת השומן להתבקע ולהפיץ אל העור את השומן, שרידי התאים המתים וכמובן החיידקים. מערכת החיסון שלנו נרתמת לטיפול בפצעי בגרות לכאורה, על ידי כך שהיא שולחת לימפה לאזור המודלק כדי לעזור ולתקן את הנזק. אולם, התוצאה היא נפיחות ופצע.
טיפול באקנה באמצעים רפואיים או לא?
אז אם מדובר בחיידק הרי שהדרך לטיפול באקנה היא באמצעים רפואיים, הלא כן? ובכן, זה אפשרי, אבל יש כאן רק בעיה אחת. הטיפול הרפואי נותן רק מענה חלקי לאיך לטפל בפצעי בגרות. קחו לדוגמא את הטיפול באנטיביוטיקה. זאת אולי תהרוג את החיידק אבל לא תפתור את בעיית ייצור היתר של הסבום. כדי באמת להתמודד עם הבעיות, מומלץ לפנות לקוסמטיקאית, היכולה להתאים לכל אחד את הטיפול שלו. הטיפול בקליניקה לרוב יהיה קילוף העור הנגוע באמצעות חומרים פעילים מקלפים.
אבל חשוב לא פחות להשתמש גם בחומרים שהקוסמטיקאית נותנת לשימוש בבית. שכן הטיפול בפצעי הבגרות חייב להיות רציף ויומיומי. בין החומרים הללו אפשר למצוא את החומצה הסליצילית, זאת פועלת באופן מאוד מיוחד משום שביכולתה להתמוסס בסביבה השומנית של הנקבובית ולקלף בתוכה. בנוסף להיותה אנטי חיידקית ונוגדת דלקת. חומצה נוספת שמומלץ להשתמש בה היא החומצה האזאלית. חומצה זאת נוגדת חיידקים, מדכאת מלנין, ומצמצמת את הפרשת השומן בעור על ידי וויסות הפרשת השומן והקטנתה. בנוסף היא גם דואגת לקילוף העור הנגוע והחלפתו בעור בריא יותר.
אז איך לטפל בפצעי בגרות?
כן יש צורך להשתמש בלא מעט חומצות. אולם אלו גורמות לייבוש העור. עור מיובש מחלים פחות טוב, ועלול להצטלק. בנוסף, מערכת החיסון שלנו עובדת טוב יותר בסביבה לחה. לכן עור עם אקנה צריך לקבל מים ולחות באמצעות חומרים מלחחים, ולא שומניים. חומרים כאלו הם לרוב אוריאה או חומצה היילואינית. חשוב שנבין כי הפצע אינו שומני, אלא מכיל מים. ייבוש העור מביא לייבוש המים בתוך תאי העור, ופוגע בחומר הבין תאי שמגן על העור. פגיעה זו מביאה להגברת נוכחותם של החיידקים בנקבוביות ולייצור עור מחוספס.
הדרך הנכונה לטיפול באקנה היא הפחתת ייצור השומן, ואיזון ייצור החלב. את העור יש לנקות באמצעות חומרי ניקוי עדינים שאינם מייבשים ואינם מגרים, ולשטוף במים פושרים.
* התוצאות הן אינדיווידיואליות ועשויות להשתנות מאדם לאדם
שמח לעמוד לרשותכן בכל סוגיה או שאלה
שלך ובשבילך,
שושי קורן,
מומחית בטיפולי אקנה ואנטי אייג'ינג.
טל: 052-3354558 (ניתן גם לשלוח הודעה בוואצאפ)
אימייל: beautykoren@gmail.com