קוסמטיקה ויטמין C

ויטמין סי – הקלף המנצח את תרומתו של ויטמין סי לבריאותנו כולנו מכירות. עבור רובנו ויטמין סי משמש למטרות של חיזוק המערכת החיסונית. צריכת פירות הדר על בסיס יומי אמורה לסגור עבורנו את הפינה. אלא שמתברר שאותו ויטמין חביב מסייע לנו גם בחזית נוספת ולא פחות חשובה. כוונתי כמובן לזירה של הקוסמטיקה בכלל והתחום שמכונה אנטי אייג'ינג  בפרט. אבל רגע לפני שאתן ממהרות ומכסות את עצמכן בקליפות תפוז וטובלות במיץ אשכוליות, הבא נסרוק בקצרה את תצורות השימוש השונות. התגלית המרעישה לגבי תכונותיו של הסוכן סי התרחשה במעבדות המחקר של מכללת דיוק בארה"ב אי שם במחצית השנייה של המאה הקודמת. מרגע שמחקרים חוזרים ונשנים הוכיחו את יעילותו של הויטמין בהסרת כתמי עור וכן בשיפור שטח פני העור, כל השאר כנהוג לומר, הפך להיסטוריה שאף גובלת בהיסטריה. היות ומאז ועד היום פיתחו סדרה רחבה למדי של מוצרי קוסמטיקה רפואית מבוססי "C", מן הראוי לעשות קצת סדר בבלאגן. ראשית ולפני הכול, חשוב לדעת כי כאשר מדברים על ויטמין סי אנחנו ...